Dünya

Nikki Haley Çekildi: Trump’ın Adaylığı Neredeyse Kesinleşti

 Cumhuriyetçi Parti’nin Trump karşısındaki son rakibi olan Nikki Haley başkanlık yarışından çekildi. Donald Trump’ın adaylığı neredeyse kesinleşti.

EKOPOLİTİK | Güney Carolina’nın Charleston kentinde basın toplantısı düzenleyen Haley, “Artık kampanyamı askıya alma zamanı geldi. ABD’lilerin seslerini duyurmalarını istediğimi söylemiştim. Bunu yaptım. Hiçbir pişmanlığım yok. Artık aday olmayacak olsam da, inandığım şeyler için sesimi çıkarmaktan vazgeçmeyeceğim.” dedi.

Güney Carolina’nın eski Valisi Haley, Donald Trump‘ın başkan olduğu dönemde Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi olarak görev yapıyordu.

Nikki Haley: Kazanmak Artık Donald Trump’a Kalmış

Trump’a tam destek açıklamayan Halley, Trump’a iyi şanslar diledi ve İngiltere’nin eski Başbakanı Margaret Thatcher’dan alıntı yaparak, “Asla sadece kalabalığı takip etmeyin. Her zaman kendi kararınızı verin.” dedi. Halley, “Partimiz içinde ve dışında onu desteklemeyenlerin oylarını kazanmak artık Donald Trump’a kalmış ve umarım bunu yapar.” ifadelerini kullandı.

Trump, dün ülke genelinde en fazla ön seçimin yapıldığı Süper Salı’da, Alabama, Alaska, Arkansas, California, Colorado, Maine, Massachusetts, Minnesota, Kuzey Carolina, Oklahoma, Tennessee, Texas, Utah ve Virginia eyaletlerinde; Haley ise Vermont eyaletinde ön seçimi kazanmıştı.

ABD’de 5 Kasım’daki başkanlık seçiminin, Başkan Joe Biden ve Trump arasındaki 2020 yarışının bir tekrarı olması bekleniyor.

Son Haberler

  • Ekonomi

Çiftçi-Sen: Çay Alım Fiyatı En Az 27 TL Olmalıdır

Bakanlığın belirlediği çay alım fiyatına tepki gösteren Çiftçi-Sen, çay alım kilo fiyatının en az 27…

14 saat önce
  • Coin Geleceği

Loom Coin Geleceği ve Yorum

Loom Coin geleceği yazımızda markete yeni giren Loom Coin'den bahsedeceğiz. Loom Coin nedir, Loom Coin…

22 saat önce
  • Coin Geleceği

Link Coin Geleceği ve Yorum

Link Coin geleceği yazımızda eski ve sağlam coinlerden olan Link Coin'den bahsedeceğiz. Link Coin nedir,…

1 gün önce
  • Dünya

Biden ve Trump, Canlı Yayında Tartışacak

ABD Başkanı Joe Biden ve eski Başkan Donald Trump, başkanlık seçimleri için 27 Haziran'da ve…

2 gün önce
  • Yerel

2027 Avrupa Oyunları Mutabakat Zaptı Roma’da İmzalandı

İstanbul'un 2027 yılında Avrupa Oyunları'na ev sahipliği yapacağı resmi olarak İtalya'nın başkenti Roma'da imzalandı. EKOPOLİTİK…

2 gün önce
  • Ekonomi

Kripto Yasası İçeriğinde Hangi Düzenlemeler Var?

Kripto varlıklara ilişkin önemli düzenlemeler içeren kripto yasası teklifi, TBMM Başkanlığı'na bugün sunuldu. EKOPOLİTİK | Kripto varlıklara…

2 gün önce

This website uses cookies.