Dünya

Beklenen Oldu: İran, İsrail’e İHA Saldırısı Başlattı

İran, insansız hava araçlarıyla (İHA) İsrail’e saldırı başlattı, İsrail, savaş kabinesini toplarken, Beyaz Saray İsrail’e desteğini açıkladı.

EKOPOLİTİK | İsrail devlet televizyonu KANN İran’ın, İsrail’e karşı insansız hava aracı (İHA) saldırısı başlattı.

İsrail’in Kanal 12 televizyonuna konuşan İsrailli emekli general Amos Yadlin, İHA’ların her birinin 20 kilogramlık patlayıcıyla yüklü olduğunu kaydetti.

İran: ABD’ye Gerekli Uyarıları Yapmıştık

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, X sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, Belçika, Hollanda ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nden mevkidaşlarıyla görüştüğünü duyurdu.

Abdullahiyan, “İsrail rejiminin ülkelerinin Şam’daki büyükelçilik binasına düzenlediği terör saldırısı ve uluslararası hukukun ve Viyana Sözleşmelerinin ihlalleri gündeme geldi. Ülkemizin pozisyonlarını anlattım. ABD’ye gerekli uyarının yapıldığını vurguladım.” dedi.

Öte yandan Bakan Abdullahiyan, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile görüştü. İkili görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, İsrail’in Gazze’deki saldırılarının ele alındığını aktardı.

Beyaz Saray: İsrail’in Savunmasını Destekleyeceğiz

Beyaz Saray’dan saldırıya ilişkin ilk açıklama geldi.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, “İran, İsrail’e hava saldırısı başlattı. İsrail’in güvenliğine desteğimiz tam. ABD, tehditlere karşı İsrail’in savunmasını destekleyecek.” ifadeleri yer aldı.

İsrail, Hava Sahasını Kapatacak

İsrail Havaalanları İdaresi, İHA saldırısı nedeniyle geçici olarak hava sahasının kapattı.

Açıklamada, yerel saatle 00.30’dan itibaren uçuşların durdurulduğu belirtildi ancak ne zaman yeniden başlayacağı konusunda bilgi verilmedi.

İsrail ordusu, İHA’ların İsrail hava sahasına yaklaşmasının “saatler sonra” beklendiğini belirtmişti. Bu durum nedeniyle alınan güvenlik önlemleri kapsamında hava sahasının geçici olarak kapatılması kararı alındı.

Lübnan Hava Sahasını Kapattı

Lübnan, İHA saldırılarının ardından hava sahasını kapattığını duyurdu.

Lübnan Ulaştırma Bakanı Ali Hamiye, X sosyal medya platformu üzerinden yaptığı açıklamada, Lübnan yerel saatiyle 01.00’den sabah 07.00’ye kadar ülkenin hava sahasının tüm uçuşlara geçici olarak ve tedbir amaçlı kapatıldığını kaydedildi.

İngiltere’den Kınama

İngiltere Başbakanı Sunak, İran’ın İsrail’e hava saldırısını kınayarak, İran’ın bölgede kaos yaratmaya niyetli olduğunu belirtti. Ayrıca, İngiltere’nin bölgedeki tüm ortaklarının güvenliğini savunmaya devam edeceğini ve gerilimin artmaması için çalışacaklarını ifade etti.

Son Haberler

  • Ekonomi

Çiftçi-Sen: Çay Alım Fiyatı En Az 27 TL Olmalıdır

Bakanlığın belirlediği çay alım fiyatına tepki gösteren Çiftçi-Sen, çay alım kilo fiyatının en az 27…

16 saat önce
  • Coin Geleceği

Loom Coin Geleceği ve Yorum

Loom Coin geleceği yazımızda markete yeni giren Loom Coin'den bahsedeceğiz. Loom Coin nedir, Loom Coin…

1 gün önce
  • Coin Geleceği

Link Coin Geleceği ve Yorum

Link Coin geleceği yazımızda eski ve sağlam coinlerden olan Link Coin'den bahsedeceğiz. Link Coin nedir,…

1 gün önce
  • Dünya

Biden ve Trump, Canlı Yayında Tartışacak

ABD Başkanı Joe Biden ve eski Başkan Donald Trump, başkanlık seçimleri için 27 Haziran'da ve…

2 gün önce
  • Yerel

2027 Avrupa Oyunları Mutabakat Zaptı Roma’da İmzalandı

İstanbul'un 2027 yılında Avrupa Oyunları'na ev sahipliği yapacağı resmi olarak İtalya'nın başkenti Roma'da imzalandı. EKOPOLİTİK…

2 gün önce
  • Ekonomi

Kripto Yasası İçeriğinde Hangi Düzenlemeler Var?

Kripto varlıklara ilişkin önemli düzenlemeler içeren kripto yasası teklifi, TBMM Başkanlığı'na bugün sunuldu. EKOPOLİTİK | Kripto varlıklara…

2 gün önce

This website uses cookies.