kategoriler: Dünya

İsveç, NATO’ya Resmen Katıldı

İsveç, Washington’da düzenlenen tören ile NATO’ya resmen katıldı. ABD Dışişleri Bakanı Blinken, “NATO ittifakımız artık daha güçlü” dedi.

EKOPOLİTİK | İsveç, resmen NATO’nun 32. üyesi oldu. Başbakan Ulf Kristersson, Washington’da düzenlenen törende Stockholm’ün ittifaka katılım belgesini ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken‘a teslim etti. Bu kararla İskandinav ülkesi 2. Dünya Savaşı sonrası sürdürdüğü tarafsızlık politikasına son verdi.

Kristersson, “Bugün gerçekten tarihi bir gün. İsveç artık NATO’nun bir üyesi. Hem coğrafya hem de kültür ve değerler açısından bize en yakın ülkelerle birlikte özgürlüğü savunacağız.” diye konuştu.

İsveç Bayrağı, Brüksel’deki Karargaha Çekilecek

Blinken da “İttifak için tarihi bir an. Transatlantik ilişkiler için tarihi bir an. NATO ittifakımız artık daha güçlü, hiç olmadığı kadar büyük.” dedi.

ABD Dışişleri Bakanı, “İsveçliler çok derin bir şeyin farkına vardı: Putin bir komşusunu haritadan silmeye istekliyse, o zaman orada durmayabilirdi.” ifadelerini kullandı.

Kristersson, Beyaz Saray’ı ziyaret edecek ve ardından Başkan Joe Biden’ın Kongre’de yapacağı Birliğin Durumu konuşmasının onur konuğu olacak. Ülkesinin bayrağı, pazartesi günü örgütün Brüksel’deki karargahının dışına çekilecek.

Müttefiklerimiz Daha Güvenli Olacak

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada; “ABD ve müttefiklerimizi daha da güvenli kılacağı” belirtildi. Açıklamada, “NATO dünya tarihindeki en güçlü savunma ittifakı. Vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak için 75 yıl önce ittifakımız İkinci Dünya Savaşı’nın enkazından kurulduğunda olduğu gibi bugün de kritik öneme sahip” ifadelerine yer verildi.

Son Haberler

  • Ekonomi

Çiftçi-Sen: Çay Alım Fiyatı En Az 27 TL Olmalıdır

Bakanlığın belirlediği çay alım fiyatına tepki gösteren Çiftçi-Sen, çay alım kilo fiyatının en az 27…

17 saat önce
  • Coin Geleceği

Loom Coin Geleceği ve Yorum

Loom Coin geleceği yazımızda markete yeni giren Loom Coin'den bahsedeceğiz. Loom Coin nedir, Loom Coin…

1 gün önce
  • Coin Geleceği

Link Coin Geleceği ve Yorum

Link Coin geleceği yazımızda eski ve sağlam coinlerden olan Link Coin'den bahsedeceğiz. Link Coin nedir,…

1 gün önce
  • Dünya

Biden ve Trump, Canlı Yayında Tartışacak

ABD Başkanı Joe Biden ve eski Başkan Donald Trump, başkanlık seçimleri için 27 Haziran'da ve…

2 gün önce
  • Yerel

2027 Avrupa Oyunları Mutabakat Zaptı Roma’da İmzalandı

İstanbul'un 2027 yılında Avrupa Oyunları'na ev sahipliği yapacağı resmi olarak İtalya'nın başkenti Roma'da imzalandı. EKOPOLİTİK…

2 gün önce
  • Ekonomi

Kripto Yasası İçeriğinde Hangi Düzenlemeler Var?

Kripto varlıklara ilişkin önemli düzenlemeler içeren kripto yasası teklifi, TBMM Başkanlığı'na bugün sunuldu. EKOPOLİTİK | Kripto varlıklara…

2 gün önce

This website uses cookies.