Ekonomi

Altından Rekor Üstüne Rekor!

İsrail – İran gerginliğine bağlı jeopolitik riskler sonucu külçe altın, yüzde 1,2’lik artışla 2.400,67 dolara yükselerek rekor kırdı.

EKOPOLİTİK | Wall Street Journal, konuyu bilen bir kişiye atıfta bulunarak İsrail’in, geçen hafta Suriye’deki diplomatik binasına düzenlenen saldırıya misilleme olarak önümüzdeki iki gün içinde İran’dan gelecek bir saldırıya hazırlandığını bildirdi.

Bloomberg HT’de yer alan habere göre; Cambridge’deki Queens’ College Başkanı ve Bloomberg Opinion yazarı Mohamed A. El-Erian, Altın fiyatları bu sabah yeniden yükselişe geçti, çünkü daha fazla yatırımcı ABD enflasyon endişeleri nedeniyle jeopolitik riske karşı devlet tahvillerinden daha iyi bir korunma yöntemi olarak görüyor” dedi.

Çin Merkez Bankası, Altın Alımlarını Artırıyor

Değerli metal, Çin’in de aralarında bulunduğu merkez bankalarının pahalı metal alımlarını artırması ve Orta Doğu ve Ukrayna’daki artan jeopolitik risklerin destek vermesiyle birlikte gümüşü de beraberinde sürükleyerek bu yıl yükselişe geçti.

Buna ek olarak yatırımcılar, Fed’in 2024 yılı için faiz indirimlerinin kapsamını da değerlendiriyor; ancak ekonominin son dönemdeki hâlâ güçlü enflasyon verileri bu görünümü bulandırıyor.

Spot altın Londra saati ile 09:43’te yüzde 1 artışla ons başına 2.396,11 dolardan işlem görürken, metal dördüncü haftalık yükselişini hızlandırarak 2023 başından bu yana en iyi yükselişini gerçekleştirdi.

Gümüş ons başına 29,2295 dolara kadar yükseldi. Bu fiyatla gümüş, Şubat 2021’den bu yana en yüksek seviyesinde işlem gördü.

Son Haberler

  • Ekonomi

Çiftçi-Sen: Çay Alım Fiyatı En Az 27 TL Olmalıdır

Bakanlığın belirlediği çay alım fiyatına tepki gösteren Çiftçi-Sen, çay alım kilo fiyatının en az 27…

17 saat önce
  • Coin Geleceği

Loom Coin Geleceği ve Yorum

Loom Coin geleceği yazımızda markete yeni giren Loom Coin'den bahsedeceğiz. Loom Coin nedir, Loom Coin…

1 gün önce
  • Coin Geleceği

Link Coin Geleceği ve Yorum

Link Coin geleceği yazımızda eski ve sağlam coinlerden olan Link Coin'den bahsedeceğiz. Link Coin nedir,…

1 gün önce
  • Dünya

Biden ve Trump, Canlı Yayında Tartışacak

ABD Başkanı Joe Biden ve eski Başkan Donald Trump, başkanlık seçimleri için 27 Haziran'da ve…

2 gün önce
  • Yerel

2027 Avrupa Oyunları Mutabakat Zaptı Roma’da İmzalandı

İstanbul'un 2027 yılında Avrupa Oyunları'na ev sahipliği yapacağı resmi olarak İtalya'nın başkenti Roma'da imzalandı. EKOPOLİTİK…

2 gün önce
  • Ekonomi

Kripto Yasası İçeriğinde Hangi Düzenlemeler Var?

Kripto varlıklara ilişkin önemli düzenlemeler içeren kripto yasası teklifi, TBMM Başkanlığı'na bugün sunuldu. EKOPOLİTİK | Kripto varlıklara…

2 gün önce

This website uses cookies.