Dünya

ABD Seçimleri: Son Anketlere Göre Trump, 5 Puan Önde

ABD seçimleri için yapılan son ankete göre eski Başkan Donald Trump, Başkan Joe Biden’ın 5 puan önünde gidiyor.

EKOPOLİTİK | New York Times/Siena College ortaklığında gerçekleştirilen anket, Demokrat Parti ile Cumhuriyetçi Parti başkan adayları arasındaki son durumu ortaya koydu. Ulusal düzeyde yapılan ankete katılan seçmenlerin yüzde 43’ü 5 Kasım’da Biden’a oy vereceklerini ifade etti, Donald Trump’ı seçeceklerini belirtenlerin oranı ise yüzde 48 çıktı.

2020’deki başkanlık seçimlerinde Biden’a oy verenlerin yüzde 83’ü kasımda ikinci kez aynı adayı destekleyebileceklerini, aynı yıl Donald Trump‘a oy verenlerin yüzde 97’si de yeniden kendisi için oy kullanacaklarını kaydetti.

Ankete katılanların yüzde 47’si Biden’ın “görevini yürütme biçimini” kesinlikle onaylamadığını, her 4 katılımcıdan biri ülkenin yanlış yönde gittiğini düşündüğünü belirtti.

ABD Seçimleri Kasım Ayında Yapılacak

NYT ve Sienna ortaklığında aynı sorularla geçen yıl yapılan ankette de Trump, kayıtlı seçmenlerde Biden’ın 2 puan önünde çıkmış ancak “Seçiciler Kurulu” (Electoral College) delegeleri açısından da Biden, 2 puanla Trump’ı geride bırakmıştı.

25-28 Şubat’ta ulusal düzeyde gerçekleştirilen ankete her 2 partiden rastgele seçilen 980 kayıtlı seçmenin katıldığı bildirildi.

ABD seçimleri 2024’ün Kasım ayında yapılacak. Görevdeki Başkan Joe Biden, özellikle ilerlemiş yaşı nedeniyle partisi ve toplumda tartışma konusu olmaya devam ediyor.

New York Times anketine göre ayrıca, beşinci ayına giren İsrail-Hamas çatışmasında seçmenlerin yüzde 40’ı İsrail’e daha fazla sempati duyduklarını söylerken, Filistinlilere daha fazla sempati duyduklarını söyleyenlerin oranı yüzde 24 oldu.

Önceki anketlerde Trump, İsrail’i destekleyenlerin yüzde 70’inin desteğini alırken; Biden Filistin yanlısı seçmenlerin yüzde 68’inin desteğini alıyordu.

Son Haberler

  • Ekonomi

Çiftçi-Sen: Çay Alım Fiyatı En Az 27 TL Olmalıdır

Bakanlığın belirlediği çay alım fiyatına tepki gösteren Çiftçi-Sen, çay alım kilo fiyatının en az 27…

11 saat önce
  • Coin Geleceği

Loom Coin Geleceği ve Yorum

Loom Coin geleceği yazımızda markete yeni giren Loom Coin'den bahsedeceğiz. Loom Coin nedir, Loom Coin…

19 saat önce
  • Coin Geleceği

Link Coin Geleceği ve Yorum

Link Coin geleceği yazımızda eski ve sağlam coinlerden olan Link Coin'den bahsedeceğiz. Link Coin nedir,…

23 saat önce
  • Dünya

Biden ve Trump, Canlı Yayında Tartışacak

ABD Başkanı Joe Biden ve eski Başkan Donald Trump, başkanlık seçimleri için 27 Haziran'da ve…

2 gün önce
  • Yerel

2027 Avrupa Oyunları Mutabakat Zaptı Roma’da İmzalandı

İstanbul'un 2027 yılında Avrupa Oyunları'na ev sahipliği yapacağı resmi olarak İtalya'nın başkenti Roma'da imzalandı. EKOPOLİTİK…

2 gün önce
  • Ekonomi

Kripto Yasası İçeriğinde Hangi Düzenlemeler Var?

Kripto varlıklara ilişkin önemli düzenlemeler içeren kripto yasası teklifi, TBMM Başkanlığı'na bugün sunuldu. EKOPOLİTİK | Kripto varlıklara…

2 gün önce

This website uses cookies.