Gündem

Yerel Seçim Sonuçları: CHP’den Tarihi Zafer

Resmi olmayan yerel seçim sonuçlarına göre; Türkiye genelinde CHP, birinci parti oldu. İstanbul, Ankara ve İzmir’de CHP yine kazandı.

EKOPOLİTİK | 31 Mart yerel seçim sonuçları belli oldu. 61 milyondan fazla seçmen, yaklaşık 207 bin sandıkta oy kullandı. 81 il, 973 ilçe ve 390 belde belediye başkanı ile 50 bin 336 muhtarın belirleneceği seçimlerde, il genel meclisi üyeliği, belediye meclis üyeliği seçimleri de yapıldı.

Resmi olmayan yerel seçim sonuçlarına göre; Türkiye genelinde yüzde 37 oy alan CHP, birinci parti oldu. Sayımlar hala devam ederken, CHP aralarında Bursa, Balıkesir, İstanbul, Ankara’nın da yer aldığı tam 15 büyükşehir kazandı. Seçim sonuçlarının ardından konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “CHP, artık başının üzerindeki yüzde 25’lik tavanı kırmıştır.” dedi.

AKP Genel Merkezi’nde vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, “31 Mart bizim için bir bitiş değil aslında bir dönüm noktasıdır…Milletin sandıkta verdiği mesajları en isabetli, en objektif şekilde akıl ve vicdan terazimizde tartarak gerekli adımları mutlaka atacağız.” dedi.

Yerel Seçim: İstanbul, Ankara ve İzmir’de Yine CHP Kazandı

CHP, İstanbul ve Ankara’da yarışı açık farkla önde tamamladı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu rakibi Murat Kurum’a 10, Mansur Yavaş ise Turgut Altınok’a yaklaşık 30 puan fark attı.

İstanbul’da CHP, 14 olan belediye sayısını 25’e çıkardı. Beyoğlu, Üsküdar, Gaziosmanpaşa, Beykoz, Sancaktepe, Silivri, Çatalca, Tuzla, Bayrampaşa belediyeleri CHP’ye geçti. Ankara’da da büyük bir sıçrama yapıldı ve 3 olan mevcut belediye sayısı 16’yı buldu.

İzmir’de de Cemil Tugay‘la üstünlüğünü koruyan CHP, yanı sıra Bursa, Balıkesir, Denizli, Manisa, Antalya, Afyon, Burdur, Kütahya, Artvin, Zonguldak, Adıyaman, Kırşehir, Kilis, Kastamonu’nun da aralarında olduğu 35’ten fazla kentte galip geldi.

CHP, 11 büyükşehir belediyesinin üstüne 4 büyükşehir daha ekledi. CHP’li Vahap Seçer, MHP’li rakibine 30 puandan fazla fark attı. Adana’da da Zeydan Karalar, AKP’li rakibinden 10 puan fazla oy aldı.

Öte yandan Yeniden Refah Partisi Yozgat’ta ve Şanlıurfa’da yarışı önde tamamladı. MHP 8 kentte başarı sağladı. İYİ Parti Nevşehir’i kazanırken, Ordu’da az farkla kaybetti. Büyük Birlik Partisi, Sivas’ta AKP ile girdiği rekabette üstün geldi.

Son Haberler

  • Ekonomi

Çiftçi-Sen: Çay Alım Fiyatı En Az 27 TL Olmalıdır

Bakanlığın belirlediği çay alım fiyatına tepki gösteren Çiftçi-Sen, çay alım kilo fiyatının en az 27…

17 saat önce
  • Coin Geleceği

Loom Coin Geleceği ve Yorum

Loom Coin geleceği yazımızda markete yeni giren Loom Coin'den bahsedeceğiz. Loom Coin nedir, Loom Coin…

1 gün önce
  • Coin Geleceği

Link Coin Geleceği ve Yorum

Link Coin geleceği yazımızda eski ve sağlam coinlerden olan Link Coin'den bahsedeceğiz. Link Coin nedir,…

1 gün önce
  • Dünya

Biden ve Trump, Canlı Yayında Tartışacak

ABD Başkanı Joe Biden ve eski Başkan Donald Trump, başkanlık seçimleri için 27 Haziran'da ve…

2 gün önce
  • Yerel

2027 Avrupa Oyunları Mutabakat Zaptı Roma’da İmzalandı

İstanbul'un 2027 yılında Avrupa Oyunları'na ev sahipliği yapacağı resmi olarak İtalya'nın başkenti Roma'da imzalandı. EKOPOLİTİK…

2 gün önce
  • Ekonomi

Kripto Yasası İçeriğinde Hangi Düzenlemeler Var?

Kripto varlıklara ilişkin önemli düzenlemeler içeren kripto yasası teklifi, TBMM Başkanlığı'na bugün sunuldu. EKOPOLİTİK | Kripto varlıklara…

2 gün önce

This website uses cookies.