kategoriler: Politika

Osman Ertürk Özel: İYİ Parti’nin Bir İktidar İddiası Olmalı

Koray Aydın’a destek açıklayan İYİ Parti Kurucu Gençlik Kolları Genel Başkanı Osman Ertürk Özel, “İYİ Parti’nin bir iktidar iddiası olmalı, bizim meselemiz bu.” dedi.

EKOPOLİTİKİYİ Parti Gençlik Kolları Kurucu Genel Başkanı Osman Ertürk Özel, TamgaTürk ekranlarında İYİ Parti kurultayına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İYİ Parti’nin iktidar iddiası olması gerektiğini ifade eden Özel, milliyetçilerin iktidar hedefinden uzaklaştırıldığını belirtti. Özel’in açıklamaları şu şekilde:

“14-28 Mayıs arasında, muhalefetin liderinden neredeyse bir ocak başkanı çıkacaktı. Demek ki milliyetçilerin bir güven oyu gerekiyor, milliyetçilerin güven oyu alınmadan Türk milleti idare edilemiyor. Bu çok açık bir şey.Bizim neslimizde şöyle bir farklılık görüyorum, biz noter olmak istemiyoruz. Biz bu memlekete sağlanacak hizmetin icracısı olmak istiyoruz.

Bugüne kadar milliyetçilerin, daha özelde ülkücülerin hep kendilerine şöyle bir pozisyon almış; ‘Bizim olurumuz olmadan, olmaz.” Tamam da işi kim yapıyor? Bakan kim? Başbakan kim? Cumhurbaşkanı kim? Benim hatıramda ara ara canlanır, çok da üzülürüm. Devlet Bey’in cumhurbaşkanlığı iddiasıyla ilgili olarak, “Biz haddimizi biliriz.’ açıklaması vardır. Ama ben sayın Bahçeli’nin çok eski konuşmalarından birinde de ‘İktidar olmak ülkücülerin hakkı değil midir?’ çıkışını hatırlarım.

Milliyetçiler o noktadan bu noktaya savrulduğu için bugün İYİ Parti var. Rahmetli Erbakan hocanın ‘İlla iktidar’ sözü vardır. İlla iktidar olunmadığı zaman, demokrasisi bizim gibi tam da oturmamış memleketlerde, muhalefet olmak İsveç’teki gibi kıymetli değil.”

İYİ Parti’nin kuruluş aşamasından beri önemli görevler üstlenen Osman Ertürk Özel, kurultay sürecinde de Koray Aydın’a desteğini açıklamıştı. Özel, “Koray Aydın ile partide de kongre süreçlerinde de yakın bir mesai paylaştım, Koray Aydın’dan neslimizin önünün açılacağına dair sözümü aldım ve inancım tam.” ifadelerini kullanmıştı.

Osman Ertürk Özel Kimdir?

1990, Selçuk İzmir doğumludur. İlk ve Orta öğrenimini Selçuk’ta tamamlayan Özel, üniversite eğitimini Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamlamıştır.

Londra Brunel Üniverstesi’nde, Uluslararası Ticaret Hukuku alanında yüksek lisans yapmıştır.

Hukuk alanında birçok ulusal ve uluslararası akademik yayını bulunan Özel, ileri düzeyde İngilizce bilmektedir. Ankara’da kurucusu olduğu Özel Avukatlık Danışmanlık Şirketi’nde çalışmalarını sürdürmektedir.

Osman Ertürk Özel, ailesi itibariyle siyasetin içerisinde yetişmiş, erken yaşlarından başlayarak çeşitli kademelerde Ülkü Ocakları’nda görev yapmıştır. Son olarak Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Özel, burada da Türk dünyası çalışmaları ve basın-iletişim alanında önemli çalışmalara imza atmıştır.

Fenerbahçe Spor Kulübü kongre üyeliği, Türk Ocakları üyeliği başta olmak üzere çeşitli sivil toplum kuruluşlarında üyelikleri bulunmaktadır. Osman Ertürk Özel, Meral Akşener liderliğinde kurulan İYİ Parti’nin kurucular kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu üyeliklerinde bulunmuştur. Özel, 28 Aralık 2017 tarihinde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından Gençlik Kolları Genel Başkanlığı görevine atanmıştır. Özel, 2018 yılında görevinden istifa etmiştir.

Son Haberler

  • Ekonomi

Remzi Özdemir: Ahlaksız Bir Oyun İle Türk Halkı Fakirleştiriliyor

Ekonomi gazetecisi Remzi Özdemir, dolar üzerinden yapılan 'ahlaksız' bir oyun ile Türk halkının fakirleştirildiğini ve…

11 saat önce
  • Ekonomi

Remzi Özdemir’den İkinci Cep Telefonu Yasağına Büyük Tepki

Ekonomi gazetecisi Remzi Özdemir, yurtdışından ikinci cep telefonu getirme yasağına tepki gösterdi. Özdemir, bu yasaktan…

15 saat önce
  • Ekonomi

Çiftçi-Sen: Çay Alım Fiyatı En Az 27 TL Olmalıdır

Bakanlığın belirlediği çay alım fiyatına tepki gösteren Çiftçi-Sen, çay alım kilo fiyatının en az 27…

2 gün önce
  • Coin Geleceği

Loom Coin Geleceği ve Yorum

Loom Coin geleceği yazımızda markete yeni giren Loom Coin'den bahsedeceğiz. Loom Coin nedir, Loom Coin…

3 gün önce
  • Coin Geleceği

Link Coin Geleceği ve Yorum

Link Coin geleceği yazımızda eski ve sağlam coinlerden olan Link Coin'den bahsedeceğiz. Link Coin nedir,…

3 gün önce
  • Dünya

Biden ve Trump, Canlı Yayında Tartışacak

ABD Başkanı Joe Biden ve eski Başkan Donald Trump, başkanlık seçimleri için 27 Haziran'da ve…

3 gün önce

This website uses cookies.