Ekonomi

FED Başkanı Powell: Faiz İndiriminde Aceleci Olmayacağız

FED Başkanı Powell, ABD ekonomisinin ve büyümenin güçlü olduğunu ve faiz indirimi için acele etmelerine gerek olmadığını söyledi.

EKOPOLİTİK | FED Başkanı Jerome Powell, San Francisco Fed’in ‘Makroekonomi ve Para Politikaları Konferansı’nda konuşma yaptı. Powell enflasyon verisinin beklentilerine paralel olduğunu belirtirken Ocak verisinin yüksek olmasına dair, “Son veriler, geçen yılın 2. yarısında olduğu gibi düşük değildi. Ancak kesinlikle görmek istediğimiz yere yakın” ifadesini kullandı.

Faiz indirilmeden önce daha fazla güvene ihtiyaç olduğunu belirten Powell, ABD ekonomisinin ve büyümenin güçlü olduğunu ve faiz indirimi için acele etmelerine gerek olmadığını söyledi.

FED Başkanı Powell: Enflasyonun Geri Dönme İhtimali Var

 Powell, “Faiz oranlarını çok erken düşürürsek enflasyonun geri dönme ihtimali var ve geri dönmek zorunda kalabiliriz, bu da çok yıkıcı olur. Bu ekonomi açısından iyi bir şey olmayacaktır. Çok uzun süre beklememizin de riski var. Bu durum ekonomiye ve belki de iş gücü piyasasına gereksiz zararlar verebilir.” şeklinde konuştu.

FED Başkanı faizlerin pandemi dönemi öncesindeki çok düşük seviyelere döneceğini düşünmediğini, ekonominin bu düzeydeki faizlerden zarar görmediğini ifade etti.

Enflasyon 2022’de gördüğü 40 yılın zirve seviyesinden gerilese de Ocak ve Şubat aylarında tahminlerin üzerinde gerçekleşmişti.

Bankacılık Sistemi Şu Anda İyi Bir Yerde

 Bankacılık sisteminde bir yıl önce stres döneminin yaşandığını anımsatan Jerome Powell, ülkede bankacılık sisteminin şu anda iyi bir yerde olduğunu ve bankalarda işlerin önemli ölçüde sakinleştiğini anlattı.

Powell, ABD ekonomisinin sağlam hızla büyüdüğünü ve iş gücü piyasasının güçlü olduğunu vurgulayarak, “Bunlar faiz oranlarını düşürmek gibi önemli bir adımı atmadan önce enflasyonun düşeceği konusunda bize biraz daha güvenme şansı veriyor. Dolayısıyla kendimize güvenene kadar bu adımı atmayacağız. Bunu yapmanın uygun olacağını düşünmüyoruz.” dedi.

Son Haberler

  • Ekonomi

Çiftçi-Sen: Çay Alım Fiyatı En Az 27 TL Olmalıdır

Bakanlığın belirlediği çay alım fiyatına tepki gösteren Çiftçi-Sen, çay alım kilo fiyatının en az 27…

17 saat önce
  • Coin Geleceği

Loom Coin Geleceği ve Yorum

Loom Coin geleceği yazımızda markete yeni giren Loom Coin'den bahsedeceğiz. Loom Coin nedir, Loom Coin…

1 gün önce
  • Coin Geleceği

Link Coin Geleceği ve Yorum

Link Coin geleceği yazımızda eski ve sağlam coinlerden olan Link Coin'den bahsedeceğiz. Link Coin nedir,…

1 gün önce
  • Dünya

Biden ve Trump, Canlı Yayında Tartışacak

ABD Başkanı Joe Biden ve eski Başkan Donald Trump, başkanlık seçimleri için 27 Haziran'da ve…

2 gün önce
  • Yerel

2027 Avrupa Oyunları Mutabakat Zaptı Roma’da İmzalandı

İstanbul'un 2027 yılında Avrupa Oyunları'na ev sahipliği yapacağı resmi olarak İtalya'nın başkenti Roma'da imzalandı. EKOPOLİTİK…

2 gün önce
  • Ekonomi

Kripto Yasası İçeriğinde Hangi Düzenlemeler Var?

Kripto varlıklara ilişkin önemli düzenlemeler içeren kripto yasası teklifi, TBMM Başkanlığı'na bugün sunuldu. EKOPOLİTİK | Kripto varlıklara…

2 gün önce

This website uses cookies.